loader image

Dă startul carierei tale

Odata cu începutul semestrului doi ai oportunitatea de contribui la dezvoltarea carierei tale în IT&C printr-un internship în cadrul Prorectoratului responsabil cu Informatizarea. Pe parcursul celui de-al doilea semestru, începând din februarie, vei acumula experiență relevantă în domeniu alături de oameni cu experiență în domeniu despre rețele de calculatoare, sisteme linux și metode de lucru in domeniu.

Care sunt avantajele?

Ca stagiar la TUIAȘI, vei avea ocazia să lucrezi alături de persoane din conducerea instituției la proiecte importante și să acumulezi experiență relevantă în domeniul de care esti interesat. De asemenea, îți oferim oportunitatea să te remarci dintre colegii tăi și să fii recompensat pentru activitatea ta.

Pe langă experiența și cunoștințele pe care le acumula alături de noi beneficiezi si de o bursă specială de 350 de lei/ lună, care poate fi cumulată cu bursa de studiu sau bursa socială.

La sfârșitul stagiului vei primi un certificat din partea universității, care să ateste activitatea desfășurată.

Ce voi avea de făcut?

Pe parcursul următoarelor luni vei asista Biroul Sisteme de Comunicații și Informatizare la derularea mai multor proiecte, din urmatoarele arii:

– dezvoltarea reţelei academice TUIASI și a serviciilor de reţea aferente;
– dezvoltarea sistemului de identity management;
– configurarea și securizarea serverelor Linux.

Ce program voi avea?

4 ore pe zi – in afara timpului alocat orelor de curs – in cadrul nodului de comunicatii Data Center al Universitatii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi.

În ce perioadă se va desfăşura stagiul?

Stagiul se va desfășura pe parcursul celui de-al doilea semestru din anul universitar 2017  2018.

Cum mă înscriu?

Pentru a aplica la programul de internship trebuie să depui un dosar de înscriere la Prorectoratul Relații Internaționale și Imagine Universitară (Corp T, parter, camera B01), cu optiunea de participare in cadrul Prorectoratului Informatizare și Comunicații Digitale. Dacă în urma concursului de dosare vei fi selectat, va trebui să susții un interviu.

În dosarul de candidatură trebuie să se regăsească următoarele documente:

· cerere de înscriere în program cu specificarea prorectoratului avut în vedere pentru desfășurarea stagiului;
· adeverință de student la TUIAȘI care să conțină media din anul anterior sau situația creditelor, iar pentru studentii din anul I este suficient ca media de admitere la facultate sa fie trecuta pe adeverinta de student;
· CV în format Europass;
· scrisoare de intenție în care să explici de ce dorești să urmezi acest stagiu de practică;