loader image

MatLab

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași pune la dispoziție programul MatLab gratuit pentru studenți și angajați. Pentru descărcare trebuie să urmați instrucțiunile de mai jos.

În cazul instalării MatLab în laboratoare este necesară deschiderea unui tichet.

Pasul 1: Accesăm pagina MathWorks dedicată pentru Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (Fig. 1 – matlab.tuiasi.ro).

Pasul 2: Apasăm pe butonul „Sign in to get started” (Fig. 2) pentru a fi direcționați către pagina de administrare a contului instituțional. După autentificare vom fi redirecționați către pagina MathWorks.

Pasul 3: Trebuie să ne autentificăm cu un cont MathWorks. În cazul în care nu avem deja un cont, putem să ne înregistrăm apăsând pe butonul „Create one!” (Fig. 3).

Contul instituțional este diferit de contul MathWorks. Puteți să va creați un cont MathWorks pe baza adresei instituționale.

Pasul 1: Accesăm pagina MathWorks dedicată pentru utilizarea programului MatLab Online.

Pasul 2: Apasăm pe butonul „Sign in” (Fig. 4) pentru a fi direcționați către pagina de conectare (Fig. 5). Va trebui să introducem datele de conectare ale contului căruia i-am atașat licența urmând pașii de la secțiunea „Atașare licență la contul MathWorks”.

Pasul 3: Pentru a deschide MatLab online va trebui să apăsăm pe butonul „Open MATLAB Online” (Fig. 6).

Pasul 1: Accesăm pagina MathWorks.

Pasul 2: Introducem datele de autentificare ale contului MathWorks (Fig. 7). Contul este cel căruia i-am atașat licența urmând pașii de la secțiunea „Atașare licență la contul MathWorks”.

Pasul 3: Alegem sistemul de operare dorit și apasăm pe butonul „Download” (Fig. 8).

Pasul 1: Deschidem executabilul descărcat și așteptăm extragerea fișierelor (Fig. 9).

Pasul 2: Ne autentificăm cu contul MathWorks pe care l-am folosit să descărcăm executabilul (Fig. 10).

Pasul 3: Apăsăm pe butonul „Next” după ce am acceptat termenii și condițiile (Fig. 11).

Pasul 4: Putem păstra opțiunile implicite apăsând butonul „Next” din cadrul următoarelor ferestre de instalare.