loader image

Windows

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași pune la dispoziție sistemul de operare Windows licențiat în mod gratuit pentru studenți și angajați. Pentru a obține o astfel de licență trebuie să urmați următoarele instrucțiuni:

Pasul 1: Accesăm pagina Azure For Education și apăsăm pe butonul „Sign in” (Fig. 1).

Pasul 2: Introducem contul instituțional și apăsăm pe „Next” (Fig. 2). Vom fi redirecționați către pagina de administrare a contului instituțional unde va trebui să ne autentificăm.

Pasul 3: Va trebui să introducem numărul de telefon pentru verificare. După ce am introdus numărul de telefon putem alege una din cele doua variante: Text me sau Call me pentru a primi un cod de verificare (Fig. 3).

Pasul 4: În secțiunea Learning resources categoria Software regăsim programele și sistemele de operare disponibile pentru instalare. În bara de căutare tastând “windows 10” se afișează versiunile de Windows disponibile (Fig. 4).

Pasul 5: Selectăm versiunea dorită și apăsăm pe butonul „View Key” pentru a obține cheia. Pentru a descărca imaginea cu windows apăsăm pe butonul „Download” (Fig. 4).